Menu Zavřít

TAKTIZUJÍ

2. 8. 2001
Autor: Euro.cz

ČKD Dopravní systémy

Konsolidační banka obnovila jednání s německou firmou Siemens o vstupu do ČKD Dopravní systémy. „Jde o to, jak a jestli vstoupí do tohoto podniku, uvedl mluvčí banky Tomáš Krones.

Siemens je totiž ochoten převzít společnost jen bez jejích mnohamiliardových dluhů. Oddlužení Dopravních systémů však musí nejprve schválit vláda, a ta o tom prozatím nerozhodla. Aby posílil vyjednávací pozici státu, shání ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr pro podnik investora v Jižní Koreji. Z toho jsou však zástupci Siemensu poněkud rozpačití, neboť kromě jejich firmy a francouzského Alstomu se do soutěže nikdo jiný nepřihlásil (EURO 32/1999). Německý podnik, kte rý donedávna řešil problém se svými nevyužitými kapacitami, nyní tvrdí, že podepsal nové objemné zakázky, na kterých by se měly podílet i Dopravní systémy.

CIF24

Zličínský podnik by měl v těchto dnech dostat od České spořitelny čtyřistamilionový úvěr na dokončení prvních jedenácti souprav pro pražské metro z celkového počtu dvaadvaceti. Konsolidační banka, která by úvěr měla garantovat, se však zatím d efinitivně nerozhodla.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).