Menu Zavřít

TAŽENÍ NA VÝCHOD

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Adobe Systems

Společnost Adobe Systems, která je předním poskytovatelem softwaru pro zpracování grafiky, publikování a zpracování obrazu pro Web a tištěné dokumenty, založila 1. března 1999 své první přímé zastoupení v České republice a na Slovensk u. Do čela tohoto zastoupení - do pozice Country Sales Managera - jmenovala Michala Metličku (29).

Metlička studoval elektrotechnickou fakultu ČVUT, obor technická kybernetika. Od druhého ročníku začal pracovat jako DTP operátor u společnosti AMOS, poté v oddělení softwarové technické podpory stejné firmy. V roce 1993 nastoupil do pozi ce obchodního a marketingového ředitele nově vzniklé společnosti AMOS Software. Od roku 1996 zastával funkci ředitele AMOS Software a jako jeden ze zakládajících společníků vedl AMOS Software až do konce února 1999.

„Společnost Adobe si v České republice se svými grafickými produkty již vybudovala velmi dobrou pozici, řekl Metlička. „Mým prioritním úkolem bude tuto pozici a značku Adobe ještě více upevnit a vypracovat strategii pro další rozvoj akti vit společnosti Adobe v České republice a na Slovensku. Chceme zde působit ještě aktivněji, dodal.

CIF24

Společnost Adobe (www. adobe.com) byla založena v roce 1982. Celkové příjmy podniku se v roce 1998 přiblížily k jedné miliardě dolarů. Ústředí společnosti se nachází v San José v Kalifornii.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).