Menu Zavřít

Technologie

27. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

CDMA stále roste
Počet zákazníků společnosti Telefónica O2 Czech Republic využívajících vysokorychlostní mobilní přístup na internet prostřednictvím technologie CDMA překročil minulý týden 90tisícovou hranici. Počet uživatelů se během letošního roku zvýšil o dvacet tisíc, tedy o necelou třetinu. Zároveň s tím operátor zvyšuje i pokrytí a kapacitu sítě, CDMA signál může v současnosti využívat téměř 85 procent obyvatel České republiky.

Oblíbená Nokia
Nejpoužívanější značkou mobilních telefonů mezi českými uživateli internetu je Nokia. Vyplývá to z výsledků elektronického výzkumu NetMonitor Consumer mezi 1716 respondenty. Nokia vyhrála s podílem 51 procent, následuje Siemens s 16,9 procenta a Sony Ericsson s podílem 15,3 procenta. Výzkum také ukázal, že značku Nokia používá o něco více mužů (52,8 procenta) než žen (48,8 procenta).

ebf - tip - debata

Milionové e-papírnictví
Internetový obchod společnosti Activa, dodavatele kancelářských potřeb, vykázal za tři čtvrtletí letošního roku meziroční nárůst o 46 procent, když hodnota objednávek vzrostla z částky 143 milionů na hodnotu 209 milionů korun. Activa vyřídila za tři kvartály 80 tisíc objednávek, ve srovnatelném období loňského roku to bylo jen 52 tisíc zakázek. Na celkovém obratu firmy se prodeje přes e-shop podílejí již více než čtvrtinou.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).