Menu Zavřít

Technologie

28. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Dokumenty pro VZP
Výběrové řízení Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR (VZP) na dodávku a údržbu systému správy dokumentů vyhrála česká pobočka společnosti Siemens Business Services (SBS). Takzvaný Document management system umožňuje zaměstnancům firmy vzájemně sdílet pracovní dokumenty, pohodlněji je spravovat a pracovat s nimi. Z informací týdeníku EURO vyplývá, že SBS porazila ve výběrovém řízení sedm dalších konkurentů, přičemž výše nabídkové ceny měla v kritériích rozhodování jen patnáctiprocentní váhu. Přesto VZP na systému správy dokumentů ušetří – místo odhadovaných 80 milionů korun za zakázku zaplatí jen 20 milionů korun bez DPH.

Pohlídají tisk
Česká společnost Y Soft, která se zaměřuje na speciální tisková řešení pro firemní klientelu, uzavřela spolupráci se společností Impromat, dovozcem kopírek a tiskáren Ricoh. Y Soft vyvíjí software, jenž firmám umožňuje náklady na tisk a uživatelům chrání dokumenty pomocí speciálních terminálů. Ty vytisknou dokumenty až poté, co uživatel přiloží čipovou kartu nebo naťuká osobní PIN kód. Nyní začal Y Soft terminál zakomponovávat přímo do zařízení Ricohu, což znamená jednodušší správu tiskových řešení i finanční úsporu, neb není nutné dokupovat terminál v hodnotě tisíců až desetitisíců korun.

MMF24

Práce pro zpravodajce
Dánská softwarová společnost Danware vstoupila na český trh. Její systém NetOp, určený pro zabezpečení a vzdálenou správu počítačových systémů, už využívá například Hypoteční banka či Škoda Auto. Prodej, servis i podporu bude v Česku zajišťovat společnost NetOp Technologies, která se tímto začlení do skupiny firemních zastoupení Danware po celém světě. „Dánové se v Česku hodlají zaměřit i na státní sféru a zpravodajské služby. Mají v tomto směru hodně zkušeností, jejich software využívá i FBI a CIA,“ říká mediální zástupce společnosti Jakub Lohniský.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).