Menu Zavřít

Technologie

1. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

Cestovatelské mapy
Zpravodajský portál iDnes inovoval a výrazně rozšířil své online mapy. Při hledání určitého objektu se uživateli zobrazí, kromě jeho umístění na mapě, další podrobné informace včetně fotografie objektu, důležitých informací a zajímavostí v okolí dle zadání uživatele. Mapová aplikace obsahuje databázi, v níž je uloženo více než 2,5 tisíce turisticky zajímavých objektů, 30 tisíc kilometrů značených cyklostezek a silnic-cyklotras nebo 125 plánů měst ve třech úrovních zvětšování.

Hyperrychlá myš
Společnost Logitech vyvinula nový typ počítačové bezdrátové myši, která umožňuje rychlý pohyb v rozsáhlých tabulkách, objemných složkách či na „dlouhých“ webových stránkách. Základem myši je rolovací tlačítko z obráběné slitiny, které díky vyšší hmotnosti, setrvačníku a zpřevodovanému otáčení dokáže na jedno roztočení projít až deset tisíc řádků v tabulce během sedmi sekund. Běžné plastové kolečko u současných myší by ke zvládnutí stejné „vzdálenosti“ vyžadovalo pět set otočení a sedm minut času. Jednoduchým přepnutím lze funkci kolečka vrátit do standardního režimu otáčení. Hyperrychlá myš rovněž umožňuje pohodlnější vyhledávání v aplikacích Google či Yahoo!. Po zvýraznění slova či sousloví v dokumentu nebo na webové stránce stačí zmáčknout tlačítko na hřbetu myši, které automaticky spustí vyhledávání v předvolené aplikaci.

WT100

Semafor od LCS
Jeden z největších českých producentů informačních systémů, firma LCS International, přistoupil ke změně názvů a rebrandingu svých produktů do barev semaforu. Ekonomický systém SIS, určený především pro menší firmy, podnikatele a živnostníky se nově jmenuje Helios Red, ERP systém Helios je vybarven do oranžové a LCS Noris, informační systém pro velké firmy a korporace, nese název Helios Green.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).