Menu Zavřít

Technologie

19. 8. 2019
Autor: Euro.cz

Audiolímec Překážejí vám sluchátka? Chcete si užít poslech hudby bez vysedávání před reproduktorem?

Společnost Bose pro tyto případy vyvinula speciální nákrčník s bezdrátovými reproduktory. Zvukový límec je vyroben z přizpůsobitelného silikonu, díky čemuž ho lze roztáhnout do čtyř směrů a pohodlně usadit kolem krku. Reproduktory jsou nasměrovány přímo k uším posluchače a podávají plný a jasný zvuk. Díky zabudovanému mikrofonu lze audiolímec využít i pro telefonování, integrovaná baterie poskytuje energii pro dvanáct hodin poslechu.

Firmy trápí konektivita

Stále více českých firem ze sektoru malých a středně velkých podniků (SME) využívá cloudové aplikace typu Office 365 nebo internetové videokonference aoto více jsou citlivé na kapacitu internetového připojení. Z průzkumu společnosti GFI Software vyplývá, že 79 procent SME firem využívá připojení s rychlostí do 100 megabitů za vteřinu a jen tři procenta respondentů pracují s rychlostí vyšší než 500 megabitů za vteřinu.

Nedostatečná úroveň datového připojení má za následek výpadky aplikací a snížení kvality komunikace. Podle průzkumu GFI má takový problém 37 procent SME firem v Česku.

Lenovo se s mobily vrací do Česka

Na český trh se po roční odmlce vrací smartphony značky Lenovo. Ty se tu přestaly prodávat, aby se zabránilo kanibalizaci značky Motorola, která patří do koncernu.

WT100

Prvním novým smartphonem, který Lenovo vrací do distribuce prostřednictvím maloobchodní sítě Datart, je model K9. Přístroj za necelé tři tisíce ko- j run nabízí 5,7palcový displej, osmijádrový procesor, tři gigabity operační paměti a čtyři fotoaparáty. 0

  • Našli jste v článku chybu?