Menu Zavřít

Těší se na Slovensko

6. 5. 2005
Autor: Euro.cz

Synot GSM Solutions

PRAHA (oh) – Uherskohradišťská společnost Synot GSM Solutions (SGS), zabývající se vývojem a výrobou telekomunikačních zařízení pro telemetrii, vstupuje na slovenský trh. Na konci března zřídila SGS v Trenčíně své obchodní zastoupení pod názvem CarNet Slovakia a společně s tamním partnerem, mobilním operátorem Eurotel, který momentálně prochází přebrandováním na T-Mobile Slovakia, hodlá nabízet své služby. „Obchodní zastoupení SGS pro Slovenskou republiku bylo vytvořeno speciálně za účelem prodeje služby CarNet pro sledování aut i dalších různých mobilních objektů v reálném čase pomocí navigačního systému GPS,“ říká ředitel společnosti Jiří Zerzáň.
Systém CarNet, který umožňuje on-line sledování pohybu vozidel, vznikl v dílnách SGS v Jaktářích a firma ho představila na letošním veletrhu informačních technologií CeBIT v německém Hannoveru. „Autodopravním společnostem, ale i běžným komerčním firmám s větším vozovým parkem, dokáže naše řešení ušetřit až třicet procent nákladů na provoz služebních aut,“ vypočítává Zerzáň. Podle šéfa SGS je slovenský trh telemetrických zařízení a služeb výrazně méně obsazený než český a perspektivní do budoucna.
Před čtyřmi lety založená společnost SGS loni hospodařila se 160milionovým obratem, slovenská pobočka CarNet by měla letos dosáhnout zhruba 45milionových tržeb.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).