Menu Zavřít

Testy jedou, cíle plní

24. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Hyundai

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) začala v areálu nošovické továrny testovat výrobu převodovek, na které se nyní podílí sto zaměstnanců. Po náběhu na plnou kapacitu výroby jich tam bude pracovat 260. „Výrobu aut chceme zkušebně zahájit letos v září. Zkušební zahájení provozu výroby převodovek šlo podle plánu. Všechna výrobní zařízení byla instalována, v současné době už probíhají testy strojů,“ říká prezident HMMC Kim Ok-čo.
Hyundai předpokládá, že sériová výroba převodovek začne v listopadu. Před dokončením jsou stavební práce na celé automobilce, v jednotlivých halách se instaluje výrobní zařízení. Podnik by prý neměl mít problém dosáhnout plánovaného spuštění plné výrobní kapacity v příštím roce.
V továrně za zhruba miliardu eur (podle nynějšího kurzu tedy více než za 26 miliard korun) na Frýdecko-Místecku chce Hyundai zpočátku vyrábět 200 tisíc aut ročně ve dvou modelových řadách, od roku 2011 by se s nájezdem třetího modelu měla výrobní kapacita zvýšit na 300 tisíc vozů za rok.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).