Menu Zavřít

Teva chce snížit svůj dluh. Prodává značku antikoncepce Paragard

12. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Izraelská farmaceutická firma Teva Pharmaceutical Industries se dohodla na prodeji své značky antikoncepce Paragard divizi firmy Cooper Cos za 1,1 miliardy dolarů (24 miliard korun). Prodej je prvním krokem v plánovaném prodeji majetku, který firma považuje za vedlejší. Zisk z prodeje chce použít na splacení dluhu, uvedla agentura Reuters.

Dluh společnosti se nyní pohybuje kolem 35 miliard dolarů. Teva dodala, že pokračuje ve vyhledávání příležitostí k prodeji a další aktivity chce prodat ještě do konce letošního roku. Na prodej mají být další aktivity zaměřené na ženy či onkologické léky a léky na bolest v Evropě.

Paragard je nehormonální nitroděložní tělísko, které uvolňuje měď. Příjmy značky za rok do konce června činily 168 milionů USD. Dohoda o prodeji zahrnuje i výrobní závod v USA, který je výhradním producentem tělíska. Dohoda by měla být dokončená v letošním roce.

ebf - tip - debata

Teva působí i v České republice, kde vlastní někdejší farmaceutické firmy Galena a Pliva-Lachema. Podle svých internetových stránek je na českém trhu druhým největším dodavatelem generických léků, tedy kopií produktů, kterým vypršela patentová ochrana.

Přečtěte si také:

Eugenika v Tennessee: soudce nabízí trestancům svobodu za sterilizaci

Výrobce léků Gilead koupí za 11,9 miliardy dolarů konkurenta Kite Pharma

Za hodinu sexu měsíční mzda. Tisíce Venezuelanek si vydělávají v Kolumbii


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).