Menu Zavřít

The Tavern

24. 6. 2019
Autor: Euro.cz

Na nejlepší americký burger v Praze si chvíli počkáte, ale stojí to za to

Pokud chcete okusit údajně nejlepší americké burgery v Praze, vydejte se na pomezí Žižkova a Vinohrad, kde najdete podnik jménem The Tavern.

Bistro, které je v provozu od roku 2010, je určené především pro fanoušky klasických amerických diner style burgerů a koktejlů, ve zmíněném roce byl otevřen jako vůbec první svého druhu v České republice.

The Tavern si za bezmála devět let své existence vybudovala skvělou pověst, která sem láká návštěvníky nejen z Vinohrad a Žižkova, ale z celé Prahy a blízkého okolí.

Až při návštěvě zjistíte, co zde s burgery předvádí místní kuchař, nebudete se vůbec divit.

Popularitě podniku odpovídá i jeho obsazenost, kterou nelze komentovat jinak než slovy: pořád narváno. Tedy minimálně v období našich několika návštěv.

U většiny stolů se hosté rychle mění, najíst a pryč, venku se již hromadí noví zájemci. Ti neúspěšní se jdou projít po okolí v naději, že za pár desítek minut budou mít větší štěstí a nějaké místo k sezení přece jen urvou. Otevřená zahrádka pomáhá zvládnout nápor burgeržroutů jen částečně. I když se obsluha snaží sebevíc (o tom ještě později), bez rezervace se sem raději nevypravujte.

Podnik již léta sbírá různá ocenění, třeba loni se umístil mezi nejlépe hodnocenými bistry v ročence týdeníku Euro Top restaurace. I letos atakoval nejvyšší příčky, mezi tři nejlepší se ale nedostal. Hlavně proto, že se milá a snaživá obsluha stala obětí vlastního úspěchu. Ještě ani neusednete na své místo a už je u vás číšník, připraven vyslechnout vaši objednávku. Dám na jeho doporučení a objednávám místní specialitu, burger Classic BaconCheddar a k tomu hranolky. Do dvou minut přede mnou stojí sklenice objednaného nápoje. Pak už jen sleduji, jak se často v poklusu snaží personál co nejrychleji splnit přání hostů podniku. Bohužel nestíhá, sklenice je prázdná již dlouhé minuty a objednaný burger se na můj stůl dostává po čtyřiceti minutách. Tím ale všechno zlé končí. V křupavé housce je skvěle upravené maso s vrstvou rozpuštěného sýru přikryté neskutečně křupavou slaninou. Dlouhé čekání je zapomenuto a kompenzováno skvělým chuťovým zážitkem.

Vyzkoušeli jsme zde i další pokrmy, třeba Signature Blue Smoke Burger ze zauzeného hovězího krku s modrým sýrem nebo Our Famous Smoked BBQ Pulled Pork se salátem coleslaw, ani jedno jídlo nemělo chybu.

bitcoin_skoleni

The Tavern ? Chopinova 26, Praha 2 ? e: rezervace@thetavern.cz ? www.thetavern.cz

  • Našli jste v článku chybu?