Menu Zavřít

Tim Collins: Zájem o práci v Amazonu je ohromný

19. 12. 2013
Autor: Scottish Government, Flickr.com (CC BY-NC 2.0)

Když Amazon v říjnu poslal tiskovou zprávu o výstavbě skladů v Česku, v níž zazněly i hlasy dvou českých ministrů, zdálo se vše jednoduché jako facka. Realita je však trochu jiná. Firma neztrácí optimismus a už řeší i nábor zaměstnanců, potvrzuje šéf evropských operací Amazonu Tim Collins.

E15: Za jakých okolností budete řešit jiné lokality pro výstavbu skladů?

Ano, usilují o nás i jiné lokality, ale my jsme si vybrali Brno a Prahu a těmto lokalitám věříme. A jsme přesvědčeni, že to z celé řady důvodů bylo správné rozhodnutí. Samozřejmě přemýšlíme také o jiných lokalitách, ale ne kvůli tomu, že bychom chtěli opustit Prahu a Brno, nýbrž je to součást našeho rostoucího byznysu.

E15: Dokdy potřebujete mít hotové všechny povolovací procesy, abyste stihli otevřít v září?

V lednu musíme mít jasný harmonogram pro Brno, což nám při včerejším jednání náměstek brněnského starosty přislíbil. Podobné to je také v Dobrovízi.

E15: Nepodcenili jste trochu délku úředních procesů v Česku?

Ne, odpovídá to našim očekáváním a ve srovnání s mnoha dalšími místy v Evropě, kde působíme, je to tu dokonce v mnoha ohledech lepší. Jde například o příslib brněnského primátora, ale také o postoj krajských úřadů, s koordinací celého procesu nám pomáhá také CzechInvest.

E15: Jak pokračuje nábor pracovníků Amazonu v České republice?

Ohromně, máme neskutečnou odezvu. Ještě před oficiálním startem náboru máme tisíce zájemců o předběžné informace. Očekáváme, že hlavní fáze přijde na jaře a v létě, kdy začneme také podepisovat pracovní smlouvy. Nemůžeme tak však učinit dříve, než bude jasný harmonogram obou projektů. Až za námi bude povolovací řízení a my budeme jasně vědět, kdy otevřeme, pustíme se do podpisů smluv.


Čtěte také:

Odboráři v německém Amazonu vstoupili do stávky

EBF24

BBC: Skladníkům v Amazonu hrozí ve zvýšené míře duševní nemoci

Amazon počká na české úřady nejdéle do ledna, nabídku má i ze Slovenska

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).