Menu Zavřít

Tipy E8 v hi-techu

3. 11. 2005
Autor: Euro.cz

Samsung • O'Neill a Apple • Vinyl killer

Drahým kovem proti bakteriím

Stříbrné praní

Přírodní stříbro, které je pro choroboplodné organismy jedovaté, ale pro lidské tělo či potraviny zcela neškodné, používali jako antibakteriální prostředek již staří Egypťané a Féničané. Mikroskopické ionty stříbra se nyní přidávají do máchacího cyklu nové pračky Samsung Silver Nano. Ionty stříbra, které jsou 75tisíckrát menší, než je tloušťka lidského vlasu, vytvářejí na prádle antibakteriální povlak, jenž po dobu jednoho měsíce likviduje na 650 různých druhů bakterií a jiných choroboplodných mikroorganismů. Pračka také sterilizuje halenky a jiné výrobky z jemných tkanin, které nelze prát v horké vodě, a zároveň zabraňuje vzniku pachu prádla: pot, který přijde do styku se stříbrnými ionty, se totiž nerozkládá, takže nezapáchá.

Samsung Silver Nano F1245AV rozměry: 85 x 60 x 40 cm
hmotnost: 4,5 kg
počet otáček: 1200
prodejní cena (s DPH): 14 990 Kč

Galerie vychytávek

Prázdné ruce práce

O’Neill a Apple – vydařené spojení Značka O’Neill je známá zaváděním nových a pokročilých technologií do oblasti sportovního oblečení, iPod zase diktováním na poli hudebních MP3 přehrávačů. Když se dva na první pohled neslučitelní partneři spojí, může vzniknout docela šikovný „kompletek“ nejen na zasněžené pláně. Solární batoh O’Neill z kolekce h2 totiž kromě toho, že je nepromokavý, představuje jakousi dokovací stanici pro další nezbytnosti dneška. V zadní časti batohu se v ochranném krytu nalézá bluetooth modul s baterií propojený s dalšími částmi: solárními panely, mikrofonem na jednom ramenním popruhu a výstupem pro sluchátka a ovládacími prvky (play/příjem hovoru, stop/ukončení, přetáčení, hlasitost) na druhém, případně s iPodem uloženým u modulu. Z modulu lze solární energií napájet mobilní telefon přes USB a iPod přes FireWire. Potom stačí batoh propojit s mobilním telefonem přes bluetooth (verze 1.1, třída 2, dosah 1 metr), připevnit snowboard pod solární panely a vyrazit na freeride. Pokud by náhodou někdo zavolal, hip-hop z iPodu utichne, dokud hovor neskončí. Praktický komplet, který distributoři obou značek v ČR (Hořák Trading a Czech Data Systems) nabízejí od října ve vybraných prodejnách za zvýhodněnou cenu, vyjde na 13 599 korun, respektive 9599 (solární batoh + iPod mini 4GB, respektive batoh bez solárních panelů + iPod mini 4GB).

MMF24

Absolutní úlet

Zabiják vinylů

Jeden ze symbolů květinové generace, Volkswagen Transporter, byl v době svého vzniku na začátku padesátých let 20. století prvním minivanem na světě. O půl století později z něj japonští hi-tech experti udělali pravděpodobně nejmenší přehrávač vinylových desek. Na podvozek plastového „vinyl killeru“ je totiž připevněna přenoska a pod kapotou se ukrývá malý reproduktor. Jedna devítivoltová baterie pohání autíčko o rozměrech 11 x 5 x 6 cm rychlostí 33 otáček za minutu. Kromě základního provedení v červené, modré a žluté s nálepkami pro „tuning“ výrobce nabízí i limitované série – zlaté, poseté kamínky od Swarovského a podobně. Za cenu okolo sedmdesáti dolarů si sice nepořídíte aparaturu na party, roztomilý volkswagen vám však pomůže nejen s likvidací bránice, ale také – jak již jeho jméno napovídá - starých desek: přenoskou totiž autíčko drží nejen stopu, ale i směr.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).