Menu Zavřít

Tiskaři jdou na východ

14. 11. 2007
Autor: Euro.cz

OTK Group

EBF24

Polygrafická skupina OTK Group, holding soustředěný kolem kolínských Obchodních tiskáren, se do pěti let hodlá zařadit mezi evropskou špičku v oboru. Jak uvedl generální ředitel OTK Group Petr Ryska, svého cíle chce dosáhnout díky expanzi na východ. „Aktuálním tématem v současném polygrafickém průmyslu je kromě konsolidace právě částečné či úplné přesouvání výrobních kapacit směrem na východ,“ vysvětlil Ryska.
Například v Rusku je nejvýznamnějším exportním partnerem pivovar Baltika. Skupina proto v této zemi otevřela obchodní zastoupení a zvažuje tam vlastní výrobní závod. OTK Group také koupila tiskárny v rumunském městě Dej, které disponují hlubotiskovou a flexotiskovou technologií a ročně utrží kolem sta milionů korun. Skupina chce během pěti let několikanásobně zvýšit obrat pomocí drobných investic a transferem výrobního know-how a technologie.
„Máme rozjednány akvizice i v několika dalších zemích regionu střední a východní Evropy, kromě Česka i v Polsku a Maďarsku,“ upřesnil Ryska.
Na zahraniční trhy proniká OTK Group hlavně díky zakázkám pro nadnárodní společnosti. Prosazuje se například etiketami pro pivovarský gigant SABMiller – dodává etikety pro česká, slovenská, maďarská, polská, rumunská i italská piva.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).