Menu Zavřít

Titul Čupovi na rozloučenou

15. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Microsoft

CIF24

Česká pobočka Microsoftu byla druhé čtvrtletí po sobě vyhlášena nejlepší světovou filiálkou společnosti. Vedení největší softwarové firmy světa do hodnocení zahrnuje v každém kvartálu řadu faktorů - například překročení plánů prodeje, nárůsty tržních podílů, snižování míry softwarového pirátství, vytváření nových technologických center či vytváření hodnot pro akcionáře firmy. Za českým Microsoftem se umístila Brazílie a region jihovýchodní Evropy, který zahrnuje Rumunsko, Bulharsko a země bývalé Jugoslávie.
„Být nejlepší pobočkou Microsoftu dvakrát po sobě je jedinečný výkon, který nelze označit za náhodu,“ říká Michal Čupa, šéf českého zastoupení. Čupa se od nového hospodářského roku - tedy od 1. července - přesune do Moskvy, kde nastoupí na nově vytvořené místo generálního ředitele pro internetové služby v Rusku.
Microsoft loni v létě vyhlásil strategii, podle které během tří let zdvojnásobí tržby, což dle zdrojů týdeníku EURO znamená navýšení tržeb ze zhruba 100 na 200 milionů dolarů (asi pět miliard korun). „Podle dosavadních výsledků se tento cíl podaří splnit,“ říká Čupa, aniž by sumu komentoval. Kromě jiného by ke splnění ambiciózního plánu měl napomoci úspěch operačního systému Windows Vista, který Microsoft začal v Česku prodávat v březnu.
„Během prvních tří měsíců jsme dosáhli dvojnásobného prodeje oproti rozjezdu předchozí verze XP,“ uvedl Čupa. Do poloviny roku 2009 prý bude polovina všech českých počítačů vybavena novými Windows Vista, přičemž dosud nejrozšířenější Windows XP budou mít zhruba 40procentní podíl.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).