Menu Zavřít

TLAČÍ NA VÁHAVÉ

20. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Vodafone AirTouch

Akcionáři německého strojírenského a telekomunikačního koncernu Mannesmann, který odolává nepřátelské nabídce na převzetí od britsko-amerického kolosu Vodafone AirTouch (EURO 48/1999), mají o čem přemýšlet. Výzvu, aby směnili své akcie za akcie největšího mobilního operátora světa, jim poslala mocná americká poradenská firma Institutional Shareholder Services (ISS).

„Spojení by vytvořilo největšího evropského telekomunikačního operátora a konsolidovalo pozici Vodafone, stojí ve dvacetistránkové zprávě ISS, z níž citovala agentura Reuters. Na nepřátelskou nabídku, kterou uveřejnil Vodafone 23. prosince, re agoval Mannesmann minulý pátek opět odmítavě. „Ponechte si své akcie. Vyhoďte nabídku Vodafone do koše, vzkázal akcionářům šéf napadeného podniku Klaus Esser. Lhůta, v níž se musí adresáti těchto slov rozhodnout, vyprší 7. února.

MMF24

Váhavým vlastníkům Mannesmannových cenných papírů adresoval Vodafone podrobnou navštívenku: uveřejnil seznam partnerských firem. Mezi zvučnými jmény se objevily například Telefon AB, Ericsson, Nokia, IBM. Cílem spolupráce je rozšíření nabídky uživatelů mobilů o internet. „Vodafone AirTouch očekává, že dosáhne významnéh o růstu příjmů tím, jak budou zákazníci používat data a internetové služby, napsal útočící Vodafone.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).