Menu Zavřít

Tohle je česká kavárna. Výběrová káva se z výjimky stala normou ve všech koutech republiky

5. 8. 2018
Autor: Hynek Glos/Euro

Ještě tak před osmi lety byste české kavárny, ve kterých pracovali s výběrovou kávou, spočítali na prstech obou rukou. Dost možná by vám ještě nějaké prsty zbyly. Dnes je všechno jinak.

Vzít si s sebou na tuzemskou dovolenou základní kávové vybavení a pytlík čerstvě pražených zrn se sice pořád může hodit, ale šance, že i mimo Prahu narazíte na kavárnu připravující výběrovou kávu v přijatelné kvalitě, je až neuvěřitelně vysoká. Ve městě, jako je Liberec, budete zoufale hledat dobré jídlo, ale bezchybně připravenou kávu si tam dáte hned na několika místech. Totéž platí třeba pro Olomouc.

Ty nejlepší mimopražské kavárny nechybějí v naší gastronomické ročence Top restaurace 2018 (Industra, Monogram Espresso Bar, CO KAFE Bistro & Coffee Bar, Sweet City: Espresso bar & Obchod, Canall - coffee boutique vintage).

Deset příček ale pro kavárny z celé republiky nestačí, a tak vám přinášíme přehled dalších zajímavých kaváren u nás, ve kterých si s jistotou můžete dát dobře připravenou kávu a k ní často i něco navíc.

Podívejte se na ty nejlepší mimopražské kavárny:

Čtěte také food blog Kláry Donathové:

Proč (ne)chodit na gastrofestivaly

Gastrozábava v letní Praze. Náplavka už nudí, teď je in Manifesto

Všechno je v „Topu“

Plzeň pro Pražáky

Buďme dobrými hosty

Brno, v břiše i v srdci plno

CIF24

Najedeno

Kam se schovat před zimou


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).