Menu Zavřít

Transakce za dvě miliardy dolarů. Energizer koupí baterie Rayovac a Varta

16. 1. 2018
Autor: Profimedia.cz

Výrobce baterií Energizer Holdings koupí za dvě miliardy dolarů (41,8 miliardy korun) aktivity v oblasti výroby baterií a přenosného osvětlení od společnosti Spectrum Brands. Firma dnes uvedla, že tak získá mimo jiné značky baterií Rayovac a Varta.

Společnost Spectrum tento měsíc oznámila, že pro své aktivity v oblasti baterií a osvětlení hledá kupce, aby se mohla zaměřit na aktivity jiné. To znamená hlavně na hardware, produkty pro péči o auta, domácí mazlíčky a zahradu.

Transakce by měla být dokončena během letošního roku, uvedla agentura Reuters.


"Dobijeme svět." Firma HE3DA chce být českou Teslou

 Natvrdo. Prototypy baterií vývojáři podrobují zkratům i hrubému násilí - střílejí na ně ze samopalů, mlátí do nich bouracím kladivem i krumpáčem nebo je i navrtávají či na ně najíždějí náklaďákem


Příjmy divize baterií a přenosného osvětlení firmy Spectrum loni dosáhly 866 milionů dolarů a na celkových příjmech firmy se tato divize podílela 17 procenty. Zisk divize před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) pak činil 169 milionů dolarů.

MMF24

Energizer díky dohodě výrazně posílí svou bateriovou divizi, ale také aktivity v zahraničí. Akvizice zlepší konkurenční postavení firmy zvláště na trzích v Evropě a Latinské Americe.

Dále čtěte:

Bývalý ministr Kuba spouští výrobu úložišť energie. Hlavním odběratelem bude ČEZ

Hliník místo lithia. Edison internetu chystá černou labuť v energetice

Budoucnost podle E.ON: Solární panely na střeše, záložní baterie ve sklepě a elektromobil v garáži


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).