Menu Zavřít

Transplantace páteře

4. 4. 2003
Autor: Euro.cz

T-Systems PragoNet

PRAHA (tpk) – Společnosti T-Systems PragoNet během loňských povodní patrně nikdo nezáviděl, že má páteřní část své sítě uloženu v tunelech pražského metra. S následky se vyrovnává ještě nyní. Od začátku dubna firma zahájila práce na kompletní rekonstrukci sítě, přestože ta je podle vyjádření Pragonetu zcela funkční. Důvodem rekonstrukce je skutečnost, že síť byla po dlouhou dobu vystavena tlaku kontaminované vody.
Ani nečekané události alternativnímu telekomunikačnímu operátorovi nezabránily, aby se jeho zisk oproti roku 2001 zvýšil o 133 procent na sedm milionů korun. K růstu přispěly hlavně mezinárodní telekomunikační služby poskytované operátorům a rozvoj veřejné hlasové služby, jejíž ostrý provoz byl v minulém roce zahájen.
T-Systems PragoNet je dcerou T-Systems International ze skupiny Deutsche Telekomu a sestrou Radiomobilu. Investice do sítí a telekomunikačních zařízení loni překročily 232 milionů korun (za dobu působení na trhu od roku 1996 to je více než 1,1 miliardy) a směřovaly zejména do zákaznických projektů a do výstavby páteřních i přístupových částí sítě.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).