Menu Zavřít

Trhu s bitcoiny došla šťáva. Ustálení hodnoty odrazuje investory

4. 10. 2018
Autor: Profimedia.cz

Zatímco hodnota většiny kryptoměn zažívá výrazné výkyvy, trh s bitcoiny je překvapivě klidný. Podle analytiků z firmy Element se stává obchodování s touto měnou nudným. Index volatility bitcoinu je na dvanáctitýdením minimu.

Index volatility bitcoinu je na dvanáctitýdenním minimu. Ukazatel odráží kolísavost hodnoty bitcoinu vůči dolaru. S vyšší volatilitou roste také míra rizika pro investory, stejně jako šance na vyšší zisky. Podle webu BuyBitcoinWorldwide.com je nyní index o celých 500 bodů níž než v lednu letošního roku.

„Mohli bychom se domnívat, že nízká volatilita bitcoinu je způsobena tím, že trh pomalu přijímá bitcoin jako uchovatele hodnoty,“ uvedli portfolio manažer Thejas Naval a šéf kvantitativního výzkumu Kevin Lu, oba ze společnosti Element. „ Je to zábavná teorie, ale nejspíš předčasná,“ dodali. Na analýzu upozornil web MarketWatch.com.

Index volatility bitcoinu

 Index volatility bitcoinu Zdroj: BuyBitcoinWorldwide.com

Tím jak hodnota bitcoinu přestala výrazně kolísat, ubylo i počtu transakcí. Podle burzy Bitfinex minulý měsíc změnilo majitele jen 643 tisíc bitcoinů. Září se tak stalo nejslabším měsícem v objemu zobchodovaných bitcoinů od dubna 2017.

Malý objem transakcí může být důsledkem vyčkávání investorů na rozhodnutí Komise pro cenné papíry v případě žádosti o spuštění burzovně obchodovaného fondu podané společnostmi SolidX a VanEck, odhadují analytici z Elementu. Předchozím deset podobných žádostí komise zamítla.

Jak funguje blockchain:

EBF24

O virtuálních měnách čtěte v rubrice Kryptoměny:

Norským těžařům kryptoměn vyhrožují bombovým útokem. Kvůli hluku

Čínský umělec Aj Wej-wej založil kryptoměnu, aby upozornil na cenu lidského života

I chudí mají právo na bitcoin. Aplikace pro těžbu notebookem má úspěch i v Africe

Jak se kradou kryptoměny: 5 průšvihů kolem virtuálních peněz

Krádež bitcoinů, ilustrační foto

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).