Menu Zavřít

Trhy na „Jiřáku“ mají nového provozovatele. Slíbil slevy seniorům

13. 12. 2016
Autor: farmarsketrziste.cz

Městská část Praha 3 vybrala nového provozovatele farmářských trhů na náměstí Jiřího z Poděbrad, v tendru zvítězila společnost World Production. Praha 3 si od vítěze slibuje, že zvýší kvalitu a atraktivitu farmářských trhů. Novinkou má být například program asistovaného nákupu pro handicapované. Senioři mají získat slevu na nákup.

Do výběrového řízení se přihlásilo celkem pět zájemců. Stávající smlouva končí současnému provozovateli trhů k 31. prosinci. Komise hodnotila především celkovou koncepci farmářských trhů, organizaci a personální zajištění. Zabývala se rozsahem a skladbu sortimentu a dodavatelů, doprovodným programem a zkušenostmi s pořádáním obdobných akcí.

„Chceme, aby farmářské trhy na Jiřáku úspěšně pokračovaly jako doposud a aby lidem nabídly ještě lepší sortiment a nové služby, které trhy oživí a zvýší jejich atraktivitu. Vítězná nabídka toto všechno splňuje a já věřím, že se lidé mají na co těšit,“ uvedl zástupce starostky Alexander Bellu (ODS). Farmářské trhy o rozsahu 22 stánků budou v provozu ve stejné dny jako dosud, tedy ve středu, čtvrtek, pátek a v sobotu.

CIF24

Návštěvníci budou moci nově hlasovat pomocí žetonu o „Značku ověřeného farmáře“, pro drobné farmáře bez větší produkce bude k dispozici smíšený stánek. Nový provozovatel uvažuje i o roznášce farmářských produktů do okolních restaurací nebo přímo do domácností, přislíbil navíc dovoz čerstvého ovoce a zeleniny do sociálních zařízení pro seniory či do základních škol na území městské části.

Firmy budou moci podle radnice Prahy 3 využít například program Zdravá snídaně aneb Snídaně do firmy. Součástí trhů mají být po konzultaci s žižkovskou radnicí malé kulturní akce a workshopy.

Více zpráv z Prahy 3:

Opozice na Praze 3 svolala mimořádné zastupitelstvo. Chce zrušit dohodu s Central Group

Praha žila jinak. Lidé slavili v ulicích


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).