Menu Zavřít

Tři čtvrtě století v Líšnici

26. 11. 2003
Autor: Euro.cz

Klub slavil

Jak jste oslavili sedmdesát pět let Golfového klubu Líšnice (GKL)? SLAVÍČEK: Hlavní oslavy proběhly ve dnech 30. května až 1. června a zúčastnilo se jich více než 400 lidí, nejen členů klubu, ale i zástupců ČGF, prezidentů klubů a příznivců GKL. 21. listopadu, přesně v den, kdy byl založen GKL, proběhlo setkání v klubovně a u hořícího krbu jsme si v takříkajíc „rodinném kruhu“ toto výročí znovu připomněli. Viceprezident ČGF a člen výboru GKL Prokop Sedlák pohovořil o detailech založení klubu o jeho historii, jeho úspěšných i méně veselých obdobích.

CIF24

Co považujete za úspěchy GKL v posledních letech? SLAVÍČEK: Zachování si příjemné až rodinné atmosféry klubu, kterou má náš klub od nepaměti. Dále pak vybudování závlah odpališť a greenů, vybavení nejmodernější technikou na údržbu hřiště a výstavbu nových odpališť, která patří k pýše klubu. Vybudování krytých odpališť na driving range, vybudování technického zázemí klubu a rekonstrukci klubovny. A úspěchy sportovní – muži hrají extraligu, ženy I. ligu a pravidelně se všechna naše družstva včetně mládeže zúčastňují mistrovských soutěží ČGF.

Jaké jsou nejbližší plány GKL? SLAVÍČEK: Hlavní úkol, který před námi stojí, je zavedení závlah fervejí. Letošní rok a predikce počasí nás nenechávají klidnými. První kroky jsme již učinili. Vše záleží na postoji obce Líšnice, která je vlastníkem pozemků a musí tomu dát zelenou. O rozšíření hřiště se neuvažuje, respektive chci říci, že to není v budoucnu vyloučeno, ale v nejbližším období pravděpodobně ne. GKL chce obstát i v budoucnu na trhu golfových hřišť, víme, že situace nebude jednoduchá, ale chci garantovat, že o přízeň návštěvníků budeme svádět boj ve smyslu kvalitní údržby hřiště, rozšířením nabídky HCP turnajů a samozřejmě i zachováním své atmosféry.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).