Menu Zavřít

Tři letadla do Ruska? Zatím spíše Zemanovo přání

Autor: Profimedia.cz

Podle prezidenta Miloše Zemana se chce jeho listopadové mise do Moskvy zúčastnit tolik podnikatelů, že se do dvou „vládních“ airbusů nevejdou. Nábor zájemců o cestu ale ještě ani nezačal.

„Přihlásilo se tolik podnikatelů, včetně zemědělských, že zaplní tři letadla, takže musíme najmout od Travel Service třetí letadlo,“ prohlásil Miloš Zeman na budějovické výstavě Země živitelka. „Asi tito podnikatelé jsou agenti Vladimira Putina, jak by řekli někteří přihlouplí novináři, ale ve skutečnosti jsou to lidé, stejně jako já, kteří chtějí obchodovat a nacházet nové příležitosti,“ dodal.

A kdo třetí letoun zaplatí? Podle Jiřího Ovčáčka, mluvčího Miloše Zemana, peníze nepůjdou z rozpočtu Kanceláře prezidenta republiky. „Letadlo bude určeno pro podnikatelskou misi, kterou organizuje hospodářská komora ve spolupráci se svazem průmyslu a dopravy,“ odpovídá Ovčáček.

Ovšem pořadatelé podnikatelské mise ještě nábor zájemců z českých firem ani neodstartovali. Případný zájem o cestu do Ruska začnou zjišťovat až na konci září. Nikdo ze Svazu průmyslu a dopravy ČR tak zatím netuší, jak přesně to bude s dopravou.


Čtěte komentář k Zemanově výrokům k politické situaci:

Miloš omylný

 Páral


„Jako pořadatelé mise musíme být připravení zajistit dopravu všem firmám, a to i v případě překročení kapacity vládního speciálu. Zda v takovém případě najmeme další letadlo, nebo účastníkům mise zajistíme dopravu běžnými linkami, napoví počet účastníků,“ vysvětluje Eva Veličková, mluvčí průmyslového svazu.

MMF24

Jestli tak do Ruska, kam Zeman a jeho delegace zamíří na pozvání Vladimira Putina na konci listopadu, kromě dvou „vládních“ speciálů Airbus A319 vyrazí i soukromý boeing, bude jasné až v říjnu. Jak přibližuje Vladimíra Dufková z Travel Service, v takovém případě půjde o běžný komerční let.

Dále čtěte:

Zaměřte se na ekonomickou diplomacii, vyzval Zeman velvyslance

Zeman chce ve Vietnamu vyjednat zrušení víz a zasadí se o přímou linku


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).