Menu Zavřít

Tři noví pod Devátem

4. 11. 2005
Autor: Euro.cz

Změna na postech finančního a obchodních ředitelů

Praha (mtc) - Generální ředitel společnosti Microsoft v České republice Jiří Devát radikálně obměnil manažerský tým. V průběhu uplynulých tří měsíců se vystřídali lidé na postech finančního ředitele a obchodních ředitelů. Novým finančním ředitelem pro ČR a Slovensko byl jmenován Dave Clark a obchodní ředitelkou pro sektor veřejné správy v ČR Markéta Bauerová. Od prosince nastoupí nový obchodní ředitel pro velké zákazníky v Česku Vítězslav Bogač.
„Před českým a slovenským Microsoftem stojí nové příležitosti v oblastech e-governmentu, komunikacích, ale také v domácnostech,“ uvedl Jiří Devát a dodal, že dokončení proměny managementu mu dává prostor zaměřit se „na možnosti dalšího osobního rozvoje.“
Finanční ředitel Američan David E. Clark pracoval devět let v ústředí Microsoftu, kde začínal v roce 1996 jako auditor oddělení Interních auditních služeb. V letech 2000-2003 zastával pozice analytika a v březnu 2003 byl jmenován finančním ředitelem pro americký komerční sektor. Před příchodem do společnosti Microsoft pracoval pět let jako auditor ve společnosti Ernst & Young. Obchodní ředitelka pro sektor veřejné správy Markéta Bauerová přišla ze společnosti Oracle, kde po čtyři roky působila jako obchodní manažerka pro sektor veřejné správy. V minulosti pracovala rovněž v obchodních pozicích ve firmách Novell, WordPerfect, DCC Software Distribution a ČKD Lokomotivka. Obchodní ředitel pro velké zákazníky Vítězslav Bogač přichází do Microsoftu od prosince 2005 z firmy Ness Technologies, kam nastoupil v listopadu 1996 jako projektový manažer. V roce 1999 postoupil na pozici ředitele divize Utilit a telekomunikací, kde byl zodpovědný za dodávku projektů. V červnu 2002 byl jmenován viceprezidentem Professional Services Ness Europe. Vítězslav Bogač vystudoval ekonomickou fakultu Ostravské technické univerzity, obor systémové inženýrství. Na začátku kariéry pracoval jako analytik, programátor, systémový programátor a později jako projektový manažer při vývoji a implementaci informačních systémů. V roce 2000 byl členem představenstva společnosti Severomoravská plynárenská.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).