Menu Zavřít

TŘIKRÁT 39

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Contactel

Nově vzniklý společný podnik TeleDanmarku a Českých radiokomunikací s názvem Contactel se chce stát druhým největším telekomunikačním provozovatelem v České republice. „Máme jasnou vizi, jak konkurovat SPT Telecom. TeleDanmark přináší zkuš enosti z liberalizovaného trhu v západní Evropě, České radiokomunikace disponují solidní telekomunikační infrastrukturou. Chceme konkurovat v ceně, převyšovat v kvalitě a zejména dokázat, že budeme lepší v péči o zákazníka, prohlásil Michal Čupa, jehož do čela společnosti - jak týdeník EURO (13/1999) již dříve avizoval - jmenovali minulý týden.

Čupa (39) patří ke špičkovým domácím odborníkům v oblasti telekomunikací. Svou profesní dráhu zahájil před patnácti lety ve společnosti Telekomunikační montáže Praha, kde se podílel na realizaci řady technologicky převratných projektů. V roce 1990 stál u zrodu marketingového oddělení této společnosti. Od roku 1 992 do února 1999 působil ve vysokých manažerských funkcích v SPT TELECOM. Byl jedním z hlavních tvůrců strategických koncepcí společnosti a zodpovídal zejména za modernizaci telekomunikační sítě, hlavní částí změnového programu a akt ivity v oblasti datových služeb a internetu. Díky svým odborným zkušenostem a vynikajícím profesionálním výsledkům zastával od června 1997 pozici výkonného viceprezidenta pro sítě a služby s přidanou hodnotou, a patřil tak k nejužšímu vedení společnosti.

Zástupcem generálního ředitele se stal Švéd Stefan Lager (39), který je považován za předního evropského odborníka na marketing a prodej v oboru telekomunikací. Dvanáct let působil v manažerských pozicích u evropských a americký ch telekomunikačních společností. Je mimo jiné tvůrcem obchodní a marketingové strategie švédské telekomunikační společnosti Tele2 a podílel se na jejím vstupu na liberalizované telekomunikační trhy pěti západoevropských zemí. Nejvýraznějších ú spěchů dosáhla tato společnost v Nizozemsku po ukončení monopolu KPN Telecom.

Finančním ředitelem Contactelu je Petr Babický (39), který jako absolvent ČVUT v Praze (obor řízení informačních systémů), osm let pracoval v renomované mezinárodní konzultantské společnosti Deloitte & Touche (v pobočkách v Praze a Torontu). Patří k uznávaným finančním expertům. Údajně dokonale ovládá techniky finančních analýz, strategického plánování, oceňování podniků nebo hodnocení růstových potenciálů. Jako konzultant se podílel na mnoha privatizačních projektech a asistoval při zakládání řady společných podniků.

ebf - tip - debata

Během svého působení v Kanadě získal praktické zkušenosti u největšího kanadského telekomunikačního operátora Bell Canada. V letech 1996-97 poskytoval konzultační služby, mimo jiné společnostem SPT TELECOM, RadioMobil a České radiokomunikace.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).