Menu Zavřít

Trochu to snižte

29. 10. 2004
Autor: Euro.cz

Rezidenční projekt

MMF24

PRAHA (men, try) - Obyvatelé smíchovské vilové čtvrti Nikolajka v Praze 5 nesouhlasí s plánovanou výstavbou nového bytového komplexu developerské společnosti Central Group. Projekt, který má vyrůst v ulici U Nikolajky, zničí, jak tvrdí usedlíci, okolní zeleň a naruší ráz poklidné čtvrti. Stavební firma ale trvá na tom, že její návrh je v souladu se vstupními požadavky a předpoklady a vychází z územního plánu.
Obyvatelé čtvrti namítají, že pozemek podléhá regulaci a je na něm možné stavět jen do výše čtyř nadzemních pater, zatímco firma chce postavit dům sahající až do výše šestého podlaží. Developer ale tvrdí, že plán vycházel ze všech platných stanovisek orgánů státní správy. „Projekt se především odvíjel od vyjádření odboru památkové péče hlavního města Prahy,“ dodává Tomáš Kesner z Central Groupu. Parcely společnost získala ve výběrovém řízení přímo od magistrátu a jak říká Kesner, návrh stavby splňuje všechny vstupní požadavky.
Stavební společnost zatím nechce poskytnout bližší informace o velikosti projektu, ani o tom, zda by byla ochotna provést v návrhu určité změny. „Bohužel se nemůžeme k tomuto tématu vyjádřit, neboť zatím probíhají různá schvalovací řízení,“ napsala týdeníku EURO Miluše Netolická, obchodní a marketingová ředitelka Central Group.
Mluvčí městské části Praha 5 Jiří Baumruk říká, že stížnosti občanů se vyskytují u jakékoliv nové výstavby. „Někomu vadí to, že domy budou vysoké, jinému to nevadí. Rada zastupitelstva záměr výstavby schválila. Pouze v případě, že by se zjistilo pochybení při nějakém schvalovacím postupu, radnice by do případu vstoupila znovu,“ konstatuje Baumruk.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).