Menu Zavřít

Trojitý úspěch

5. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Mobilní operátoři

WT100

PRAHA (oh) – Nejúspěšnější rok ve své historii vloni prožili všichni tři čeští mobilní operátoři. Největší a nejstarší Eurotel dosáhl více než šestimiliardového čistého zisku, jeho hlavní konkurent Paegas vydělal více než dvě a půl miliardy korun. Nejmladší Oskar zase v loňském roce dokázal snížit negativní hospodářský výsledek o 49 procent.
Stále větší význam začínají na celkových tržbách operátorů znamenat tržby z nehlasových, zejména datových služeb. Společnost RadioMobil, která provozuje síť Paegas, například vykázala za loňský rok šestnáct procent nehlasových příjmů z 21 miliard tržeb, u Eurotelu se jedná zhruba o dvanáct procent, přičemž výhledově lze očekávat posun na patnáctiprocentní hranici. Zajímavé jsou také údaje o počtu poslaných textových zpráv. Klienti Eurotelu jich vloni poslali 1,2 miliardy, uživatelé Paegasu zhruba 950 milionů.
Průměrný příjem na zákazníka používajícího jakýkoliv tarif Eurotelu vloni měsíčně dělal zhruba dva tisíce tři sta korun, klient předplacené služby Go průměrně za měsíc utratí asi 500 korun. Celkový počet provolaných minut zákazníků Paegasu stoupl vloni o třetinu na 2,5 miliardy korun, což odpovídá přibližně devítisetminutovému hovoru na klienta ročně.

  • Našli jste v článku chybu?