Menu Zavřít

Trump trvá na svém: hackerské útoky podle něj volby neovlivnily

7. 1. 2017
Autor: čtk

Americké tajné služby nemají podle zvoleného amerického prezidenta Donlada Trumpa žádný důkaz o tom, že by hackerské útoky namířené proti Demokratické straně měly vliv na výsledky voleb.

„Tajné služby uvedly velmi jasně, že není absolutně žádný důkaz o tom, že by hackerské útoky ovlivnily výsledky voleb. Hlasovací stroje nebyly dotčeny!“ napsal Trump na svém twitterovém účtu. A dodal, že jediný důvod, proč se pořád diskutuje o napadení počítačů DNC (vedení demokratů), je, že porážka demokratů byla tak velká, že jsou ve velkých rozpacích.

Americké tajné služby v poslední zprávě o ruském vměšování do amerických voleb, jejíž odtajněnou část zveřejnily v pátek, uvedly, že kybernetický boj ovlivňující kampaň před volbami i volby samotné nařídil ruský prezident Vladimir Putin. Cílem této snahy bylo podkopat demokratický proces v zemi a pošpinit demokratickou kandidátku na prezidenta Hillary Clintonovou, uvedly služby.

MMF24

Moskva dosud obvinění z ovlivňování amerických voleb popírala a činil to i Trump, který ve svém tweetu už upravil svou protiargumentaci. Trump v pátek s představiteli tajných služeb USA jednal.

O hackerském skandálu dále čtěte:

Máme důkazy, vzkazují Rusku k údajným hackerským útokům Američané

Tajným službám nevěří. Trump se odvolává na Assange

Odplata za hackery: USA hromadně vypovídají ruské diplomaty


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).