Menu Zavřít

Trump: Vyhostíme až tři miliony nelegálních přistěhovalců

13. 11. 2016
Autor: ČTK

Nově zvolený americký prezident Donald Trump přislíbil vyhostit až tři miliony nelegálních přistěhovalců ze Spojených států.

„To, co uděláme, je, že sebereme lidi, kteří jsou zločinci, kteří mají záznam v trestním rejstříku, kteří patří ke gangům, kteří pašují drogy. Bezpochyby dva miliony a možná taky tři miliony lidí vyhostíme, anebo vsadíme do vězení. Ale deportujeme je z naší země, jsou tu nelegálně,“ prohlásil v pořadu televizní stanice CBS „60 minut“.

Trump se podle agentury AFP vrátil k tvrdému postoji z předvolební kampaně a také potvrdil, že hodlá postavit zeď na hranicích s Mexikem, aby omezil nelegální migraci. Připustil sice, že místy by mohly být „ploty“, ale míní, že „zeď je vhodnější“. „Jsem ve stavebnictví hodně dobrý,“ zažertoval realitní magnát, vlastnící síť hotelů a luxusních rezidencí.

Přečtěte si, co si o Trumpovi myslí miliardář Buffett:

Trump zasluhuje respekt, říká Buffett. Amerika podle něj musí být jednotná

Warren Buffett

Trump v kampani sliboval postavit na hranici s Mexikem zeď a také sliboval, že přiměje Mexiko, aby tuto stavbu plně zaplatilo. Sliboval také vyhostit dva miliony „kriminálníků“, pobývajících v USA bez dokladů.

Bývalý šéf Sněmovny reprezentantů Newt Gingrich, o kterém se mluví jako o příštím ministru zahraničí, tento týden naznačil, že Trumpem slibovanou zeď nejspíše Mexiko nezaplatí. Jen potvrdil, že tento návrh byl v kampani „super“.


Dále čtěte:

EBF24

Moskva přiznala kontakty s Trumpovým volebním štábem

Začíná Trump couvat? Z jeho webu mizí kontroverzní návrhy


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).