Rodinná společnost Le&Co připravuje rozšíření závodu Jeden z nejvýznamnějších výrobců šunky v Česku, společnost Le&Co, připravuje rozšíření svého závodu v Jirnech u Prahy. V plánu je výstavba nové čističky odpadních vod, kotelny a především udírny a varných komor na výrobu uzených a dušených masných výrobků. Nové provozy by měly ročně vyprodukovat až 27 375 tun masa.
Podle jednatele firmy Aleše Lence, který stojí v čele rodinného podniku společně se sourozenci Jiřím a Zuzanou, jde o investici v řádu desítek milionů korun. „Detailnější informace však s ohledem na probíhající jednání s obchodními partnery nemůžeme specifikovat“uvedl Lenc s tím, že podrobnosti Le&Co zveřejní až koncem roku.
Le&Co se soustředí na kvalitnější produkty, výrobky pravidelně obsazují přední příčky spotřebitelských testů. I když hospodářský výsledek předloni mírně klesl na 318 milionů korun, tržby firmy překročily tři miliardy. Roste význam exportu, který se na celkových tržbách podílí z téměř čtvrtiny. Společnost patří například mezi nejvýznamnější vývozce skrze řetězec Lidl a j e také dodavatelem šunky pro tuzemskou síť rychlého občerstvení McDonald's. •