Menu Zavřít

Turbína pro Indy

10. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Škoda Power

KL24

PRAHA (foj) - Společnost Škoda Power získala významnou zakázku v Indii, firma dodá turbosoustrojí za zhruba 145 milionů korun pro ocelárnu v Bokaru. Kontrakt se společností Bokaro Power Supply, dodavatelem energií v rámci největší indické ocelárny Bokaro Steel Plant, uzavřela indická dcera Škody Power, firma Škoda Power Pvt. Ltd. se sídlem v Dillí. Ta byla založená zhruba před rokem.
Uvedení turbosoustrojí do provozu je naplánováno na červenec příštího roku. Zařízení o výkonu 38,5 megawattu bude dodáno i s příslušenstvím, mimo jiné i s řídicími a olejovými systémy a generátorem. Česká Škoda Power dodá turbínu a zaměstnanci indické továrny se budou mino jiné podílet na zprovoznění celého stroje.
Indie je pro strojírenské firmy zaměřené na energetiku významným teritoriem. Ekonomika země totiž prudce roste, stejně jako poptávka po elektřině. Indie proto musí ve velmi krátké době zmodernizovat a stavět další zdroje. „Nové zakázky Škody Power na indickém trhu dokazují, že se tohoto trendu můžeme aktivně účastnit jako výrobci a dodavatelé,“ uvedl Jaroslav Ira, ředitel indické Škody Power, která je součástí strojírenského uskupení Škoda Holding.

  • Našli jste v článku chybu?