Menu Zavřít

Turek opustí McLaren

17. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Imperial Tobacco Mgr.

MMF24

PRAHA (rek) - Na několik měsíců neobsazený post generálního ředitele společnosti Imperial Tobacco CR má v srpnu nastoupit manažer značky West u týmu F-1 West-McLaren-Mercedes Pavel Turek. Formuli opouští kvůli odchodu Imperial Tobacco ze závodů F-1 po zákazu tabákové reklamy na motoristických podnicích v zemích EU, který začne platit 30. července.
„Podle smlouvy, kterou s týmem McLaren-Mercedes máme, odjedou Räikkönen a Montoya v pátek 29. července na Velké ceně Maďarska trénink s reklamou na cigarety West, v sobotu už budou bez reklam,“ řekl týdeníku EURO mediální zástupce Imperial Tobacco Richard Vavřík.
Zatímco například firma Philip Morris alespoň v mimoevropských velkých cenách F-1 zůstává, britská firma Imperial Tobacco opustí závody definitivně. „Britský zákon je přísnější než evropská norma a zakazuje britským výrobcům reklamu na celém světě,“ vysvětlil Richard Vavřík. Imperial Tobacco získala značku West po akvizici německé společnosti Reemtsma. Se značkou převzala i sponzorskou smlouvu s týmem McLaren-Mercedes.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).