Menu Zavřít

Turistů v pražských hotelech znovu přibylo, meziročně o 4,2 procenta

8. 11. 2017
Autor: Stefan Schlautmann CC BY-SA 2.0 flickr

Turistů ubytovaných v hotelech a dalších zařízeních v Praze ve třetím čtvrtletí letošního roku přibylo meziročně o 4,2 procenta na zhruba 2,25 milionu. Naprostou většinu tvořili cizinci. Oproti loňsku se také prodloužila doba, kterou v Praze turisté strávili. Počet hostů i přenocování roste v Praze vytrvale již několik let.

Cizinců bylo ve třetím čtvrtletí mezi hosty ubytovacích zařízení v Praze 1,97 milionu, kdežto tuzemských turistů jen zhruba 276 tisíc. Hostů z Česka ale výrazněji přibylo oproti loňsku, a to o 9,6 procenta. Hostů z ciziny přibylo jen o 3,5 procenta. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

Letos ve 3. čtvrtletí také vzrostl počet přenocování hostů v pražských ubytovacích zařízeních. Zvýšil se oproti loňsku o 3,8 procenta na 5,42 milionu nocí. Výraznější nárůst přenocování byl u tuzemských turistů, a to o 9,9 procenta, zatímco u cizinců přibylo nocí strávených v Praze jen o 3,2 procenta.

Podle informací městské organizace Prague City Tourism přijelo do Prahy nejvíce návštěvníků z Německa, Spojených států amerických, Velké Británie, Číny, Jižní Koreje, Ruska, Španělska a Slovenska. Výrazný nárůst agentura eviduje u turistů přijíždějících z Číny, Ruska, Jižní Koreje a Švédska.

EBF24

Počet turistů i jejich přenocování v hotelech v Praze stoupá vytrvale při srovnání celoročních údajů již od roku 2010.

Přečtěte si také:

Ubytovaných turistů v Česku přibylo o 5,9 procenta na sedm milionů

V počtu přenocování zahraničních turistů byla Praha loni pátá v Evropě

Ruští turisté se vrací do Prahy. Jejich počet se zvedl o více než polovinu


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).