Menu Zavřít

Česká platforma pro tradery FTMO přitahuje stále více klientů. Za letošní první čtvrtletí jim vyplatila 620 milionů korun

12. 6. 2024
Doba čtení: 3 minuty
Autor: FTMO
  • Společnosti FTMO, která provozuje platformu pro aspirující obchodníky, v letošním prvním kvartálu meziročně stoupl počet registrací o zhruba 30 procent
  • O více než 70 procent se zvýšila i celková hodnota vyplacených odměn. FTMO tak svým klientům za první tři měsíce vyplatilo až 620 milionů korun
  • Na vyšší odměny si přišli rovněž Češi a Slováci, jejichž průměrný výdělek dosáhl rekordní výše 78 tisíc korun

Česká firma FTMO, která lidem poskytuje možnost zdokonalit a monetizovat své obchodní dovednosti, ohlásila další úspěšné čtvrtletí. Počet registrací na tuto platformu totiž v letošním prvním kvartálu meziročně stoupl o 30 procent, což v absolutních číslech představuje přibližně 270 tisíc lidí. Takto výrazný nárůst podle FTMO svědčí o velké důvěře ze strany uživatelů.

Úspěch tuzemské společnosti navíc dokládají i další data. Celková hodnota vyplacených odměn pro tradery totiž ve stejném období meziročně stoupla o více než 70 procent. FTMO tedy svým klientům za první tři měsíce tohoto roku vyplatilo v přepočtu až 620 milionů korun.

Jakou mobilní investiční aplikaci používáte?

„Pro nás tato čísla znamenají, že klientům přinášíme jasnou přidanou hodnotu. Také z jejich strany cítíme, že nás vnímají jako lídra odvětví. Současně jde z našeho pohledu o vizitku toho, že se v komunitě nadále těšíme vysoké důvěře. To je pro nás ostatně nejdůležitější a vnímáme to jako základní kámen úspěchu. Velmi často se zároveň ukazuje, že další hráči na trhu bedlivě sledují každý náš krok, a vlastně tedy můžeme být zdrojem inspirace pro ostatní,“ sdělil redakci Euro.cz jako první Otakar Šuffner, spoluzakladatel a šéf FTMO.

Klienti z téměř celého světa

FTMO s pomocí různých školení, koučinku a dalších pokročilých nástrojů motivuje své uživatele k co nejlepším výkonům, za něž je následně i odmění. Aby však lidé na odměnu dosáhli, musí splnit takzvaný ověřovací proces obsahující FTMO Challenge a Verifikaci. A právě v této oblasti firma letos zaznamenala posun k lepšímu.

Outstream Placeholder

Zatímco ještě nedávno „výzvou“ prošel zhruba každý desátý trader, v prvním kvartálu se úspěšnost ve FTMO Challenge pohybovala okolo jedné pětiny, což představuje meziroční nárůst o 36 procent. Podmínky splnění přitom zůstaly úplně stejné, takže lze usoudit, že se lidé stále více vzdělávají a zlepšují, což je ostatně hlavním posláním české společnosti.

Dalším ukazatelem úspěchu FTMO je pak jeho celkový počet uživatelů. Od spuštění si platformu v placených či neplacených režimech vyzkoušelo přes 1,5 milionu lidí z více než 180 zemí světa. I díky tomu už firma v minulosti vyhrála soutěž Deloitte Fast 50 hodnotící nejrychleji rostoucí technologické společnosti střední Evropy.

Čechů i Slováků přibývá a jsou lepší a lepší

Ačkoliv český a slovenský trh představuje pro FTMO pouze zlomek celkového byznysu firmy, i v tomto regionu se traderům daří. Průměrná výplata, kterou obchodující klienti v obou zemích dostávají, totiž letos dosáhla rekordní výše 78 tisíc korun. Už v minulém roce přitom celková hodnota odměn v Česku a Slovensku stoupla o 75 procent, přičemž obdobně narostl rovněž celkový počet klientů FTMO.

EBF24

Rekordní rok pro české FTMO. Jeden z jeho traderů vydělal za měsíc milion dolarů, další díky němu koupil své vesnici solární elektrárnu
Přečtěte si také:

Rekordní rok pro české FTMO. Jeden z jeho traderů vydělal za měsíc milion dolarů, další díky němu koupil své vesnici solární elektrárnu

„Sledujeme poměrně zajímavý růst počtu lidí, kteří z Česka a Slovenska obchodují, a navíc stále stoupá i jejich úspěšnost. Ačkoli je pro nás tuzemský trh jen malou částí celého byznysu, těší nás, že můžeme přispět k rozvoji tradingu v Česku,“ uvedl Šuffner.

Vedle samotného vývoje produktu se FTMO na místním trhu soustředí na zajištění svého dalšího růstu prostřednictvím akvizic. Společnost už v minulosti koupila třeba marketingovou agenturu eVisions nebo tradingovou firmu Quantlane. „V současnosti v Česku nabíráme velké množství talentovaných lidí, kteří nám pomohou posunout FTMO zase o další krok dál. Aktuální tempo růstu společnosti si totiž chceme udržet, i proto nadále rozšiřujeme už tak skvělý tým, který máme,“ uzavřel Šuffner.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).