Menu Zavřít

Tvrdík se rozjel

18. 12. 2002
Autor: Euro.cz

Personální změny na ministerstvu obrany

PRAHA (ČTK) - Ministr obrany Jaroslav Tvrdík minulé pondělí rozhodl o mnoha změnách ve svém úřadu. Prvním náměstkem ministra obrany je od počátku minulého týdne Jaroslav Škopek. Ve funkci nahradil Štefana Füleho, který by se od příštího roku měl stát českým velvyslancem ve Velké Británii. Škopkovo místo náměstka ministra pro reformu armády obsadil Jan Váňa.
Na post zástupce náměstka pro vyzbrojování armády nastoupí Jiří Martinek, prvním zástupcem náčelníka generálního štábu Pavla Štefky se stal Miroslav Kostelka. Dalšími dvěma Štefkovými zástupci jsou nově Rostislav Mazurek a Emil Pupiš. Šéfem velitelství pro výcvik a tvorbu doktrín je taktéž od minulého pondělí Jiří Halaška.
Sekci personalistiky generálního štábu povede Josef Prokeš, náčelníkem operační sekce bude Jaroslav Kolkus, sekci logistiky bude řídit Pavel Jevula a sekci perspektivního plánování Leoš Liška. Náčelníkem sekce vojenského zdravotnictví se stal Leo Klein.
Armáda má od 1. prosince i nové velitelství specializovaných sil, v jehož čele stojí od minulého týdne Petr Pavel. Ministrovým rozkazem se funkcí náčelníků biologické ochrany a chemického vojska ujali Vladimír Radovnický a Dušan Lupuljev. Náčelníkem sil pasivních sledovacích systémů a elektronického boje se stal Antonín Zlínský.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).