Menu Zavřít

Twisto získalo obřího zákazníka. Česká společnost zajišťuje odložené platby pro největší evropské tržiště Allegro

10. 8. 2023
Doba čtení: 2 minuty
Autor: Twisto
  • Polská e-commerce platforma Allegro, na jejíž weby měsíčně zavítá zhruba 22 milionů návštěvníků, nedávno spustila svoji českou verzi
  • Jediným poskytovatelem BNPL služeb (buy now pay later) na Allegro.cz se stala tuzemská společnost Twisto
  • Díky Twistu mohou zákazníci zaplatit odloženou platbou až do 30 dnů po vyzkoušení zboží nebo nakoupit na třetiny bez navýšení

Polské Allegro, svého času jedno z největších internetových tržišť na Starém kontinentu, se snaží nadále posilovat svoji pozici. Společnost nedávno spustila českou verzi vlastního marketplace portálu Allegro.cz, která jí má pomoci stát se evropským lídrem v oblasti e-commerce. Jako jediného poskytovatele BNPL služeb (buy now pay later) pro svůj tuzemský web si přitom vedení firmy vybralo platformu Twisto.

Základem pro vybudování české pobočky Allegra se stala skupina Mall Group, kterou Poláci odkoupili v loňském roce. „Vstup této firmy na náš trh je opravdu mimořádnou událostí. Allegro.cz má totiž potenciál stát se největším tuzemským tržištěm a jedním z nejdůležitějších e-commerce subjektů v celé střední Evropě,“ shrnul manažer Twista Jan Hanzlík.

Sázka na dlouholeté zkušenosti

Skutečnost, že BNPL platby poskytuje pro Allegro.cz právě Twisto, je významným úspěchem tuzemské firmy. V domovském Polsku totiž platforma využívá vlastní BNPL značku s názvem Allegro Pay. „O to více jsme rádi, že při svém vstupu do Česka si Allegro vybralo právě naše služby,“ doplnil Hanzlík.

Na náš marketplace už napojujeme stovky obchodníků. Dobírku jsme zavedli výhradně kvůli Čechům, říká Półchłopek z Allegra
Přečtěte si také:

Na náš marketplace už napojujeme stovky obchodníků. Dobírku jsme zavedli výhradně kvůli Čechům, říká Półchłopek z Allegra

Díky službám Twista si zákazníci mohou na Allegru odložit svoji platbu, a to až na 30 dní od zakoupení zboží. Kromě toho mají možnost vyzkoušet i nákup na třetiny bez navýšení, díky němuž lze rozdělit dražší platby nad 1500 korun do tří splátek s nulovými úroky nebo poplatky. Technicky je Twisto na Allegro integrováno skrze platební bránu PayU.

„Chceme zákazníkům nabídnout moderní platební metody, které jim nakupování na našem tržišti usnadní,“ nechal se slyšet Rafał Czernik, ředitel Group Financial Services v Allegru. Za poskytovatele BNPL plateb jsme si tedy zvolili tuzemskou jedničku Twisto, která má dlouholeté zkušenosti a bohaté produktové portfolio,“ objasnil důvody firemní volby. 

ebf - tip - debata

E-shopy přibývají jak na běžícím pásu

Skupina Allegro, na jejichž webech prodává zhruba 130 tisíc firem stovky milionů výrobků, patří mezi deset největších online tržišť na světě. Pro Twisto se tedy jedná o dalšího významného obchodního partnera, který v poslední době jeho platební metody integroval. 

Češi odkládají platby čím dál více, hlásí Twisto. Pomocí BNPL aplikací nakupují parfémy, módu i lístky do divadla
Přečtěte si také:

Češi odkládají platby čím dál více, hlásí Twisto. Pomocí BNPL aplikací nakupují parfémy, módu i lístky do divadla

Kromě něj česká společnost nedávno navázala spolupráci také s módním e-shopem About You, platit pomocí jejích služeb lze ale také na Astratexu, Reserved, Answear, Sinsay, portálu Eobuv.cz nebo v Datartu. Celkově pak mohou odložené platby od Twista zákazníci aktuálně využívat u více než třiceti ze sta největších tuzemských e-shopů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).