Menu Zavřít

U Bobysudů: Otrávený Zeman

28. 1. 2005
Autor: Euro.cz

Odposlechnuto v pivnici

Štamgasti z barrandovské hospůdky U Bobysudů už vědí své: znetvořenou tvář Miloše Zemana způsobila otrava dioxiny.

Ještě o Vánocích byla usměvavého Miloše plná Vysočina, ale po Silvestru, jako když utne. Teráska před vchodem novoveselské tvrze zapadala sněhem a jen okno zářící po nocích do kraje tuláků a vyděděnců prozrazovalo přítomnost expremiéra. Až zvědavá listonoška po týdnech odhalila strašlivou tragédii: „Po půlhodině bušení mi otevřelo stvoření připomínající ropuchu. Když jsem se jej zeptala na pana Zemana, vykřiklo ,Blahoslavení chudí duchem‘ a zabouchlo. V tu chvíli mi došlo, s kým mluvím,“ říká dodnes vyděšeným hlasem.

Přivolaný lékař z elitní vídeňské nemocnice Rudolfinerhaus Michael Zimper s určením příčiny Zemanovy proměny neváhal ani minutu. „Jde o otravu dioxinem. Koncentrace této látky v těle pana Zemana překračuje běžnou hodnotu až tisícinásobně a dá se měřit na miligramy. Dioxin se do těla dostal ústy a stav jater zůstává vážný,“ konstatoval. Policie ihned začala zkoumat takzvanou ukrajinskou stopu a pachateli dala pracovní název Agent Orange. Jenže anonym podepsaný „senzibil Mirek“ nasměroval policii do Čech: „Dobře si pamatuji, že dioxiny používané Američany v 60. letech ve Vietnamu pocházely z neratovické chemičky. Kterýpak blonďáček na jejím území při povodni 2002 předstíral v bagančatech před televizními kamerami nezištnou pomoc ekologii? Ve skutečnosti tam Grossova jednotka Mlýn sbírala smrtící munici proti schopnějším protivníkům,“ uvádí se v dopise.

CIF24

Předseda sociální demokracie Stanislav Gross vyloučil, že by se chtěl nepříjemného kibice zbavit tak banálním způsobem. „Bývalý pan předseda vypadal v obličeji jako pan Juščenko i bez dioxinů. Kdybych mu chtěl skutečně ublížit, nasadil bych mu do chalupy štěnice - upřímně myslím ty živé. Jak znám stravovací návyky Miloše Zemana, divím se, že ho ještě neskolil klobásový jed botulotoxin,“ řekl. Hygienik kraje Vysočina vydal na doporučení policie přísný zákaz konzumace nejnovějších dodávek Becherovky, šlo ale o planý poplach. Zbytky dioxinu byly totiž objeveny na dně láhve od campari, která se našla v Zemanově popelnici. „Dostal jsem ji jako bonus od jedné podomní obchodnice s čisticími prostředky,“ vzpomněl si nakonec otrávený expolitik.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).