Menu Zavřít

U Bobysudů: Ve vile Velkého přítele

22. 9. 2005
Autor: Euro.cz

Odposlechnuto v pivnici

Už měsíc připomíná nálevna barrandovské pivnice U Bobysudů studovnu Lomonosovovy univerzity v Moskvě. Štamgasti ukázněně sedí po jednom u stolků, beze slova hledí do zářících obrazovek svých notebooků, pípu zakrývá bílá utěrka. „Přítelkyně a přátelé, opět se vám hlásím z Kramářovy vily, kde našlo dočasný domov dvanáct vyvolených sociálních demokratů. A bude záležet jenom na vás, koho z nich on-line vyberete lídrem sociální demokracie pro příští volby,“ zahajuje moderátor František Ringo Čech živý internetový pořad pro patnáct tisíc připojených členů ČSSD, který díky finanční injekci Miroslava Šloufa připravil partajní komunikátor Karel Březina.

„Koukejte, Standa něco loví ve vířivce!“ komentuje první záběry z vilové koupelny Šárka Grossová. Jenže to už se na obrazovkách objevila Petra Buzková, jak v podprsence vychází ze sprchy. „Tak teprve teď si tady mezi těmi počítači fakt připadám jako v Silicon Valley,“ komentoval výjev poslanec Michal Kraus. Když jiná kamera ukázala u dveří na toaletu premiéra Paroubka v pruhovaných zelenooranžových trenýrkách, začala pivnice pískat. „Samec jeden nadutej. Zuzka doma umírá žárlivostí a on se klidně promenuje před hajzlíkem, jako by se nechumelilo,“ neudržela se Líba Barková.

Reality show pokračuje pohledem do oválné ložnice Kramářovy vily. Na společném letišti vedle Martina Jahna leží Miloš Zeman s rozevřenou knihou a Zdeněk Škromach mu právě z kuchyně na papírovém tácku přináší pět marinovaných buřtů s chlebem a vkládá mu je do úst. Ringo Čech připomíná, že kandidáti jsou ve vile zcela izolováni od okolního světa a stýkat se mohou pouze s jeho tváří. „Jenže Miloš jen mlčí a do nitra mu nikdo nevidí. Ve dne si čte svoje paměti a v noci se s Jahnem přetahuje o peřinu.“ Čím méně však Zeman vykazuje fyzickou aktivitu, tím více pracuje duševně. Kamera se schopností nočního vidění zachytila, jak cosi šeptá Paroubkovi a o hodinu později se na koberci v obýváku objevuje pohozená Škromachova peněženka (Škromach tou dobou seděl na toaletě po vydatné večeři). Z koupelny vychází Standa Gross s ručníkem přes rameno a ihned registruje vydatně napěchovanou portmonku. Opatrně se rozhlíží, ale na skryté kamery zapomněl. Shýbá se a cosi balí do ručníku. „Vrať to, Velký přítel Tě vidí,“ ozývá se z amplionu. Diváci vzápětí v bleskovém hlasování vylučují Standu z vily.

CIF24

Pivnice U Bobysudů se halí do černého flóru.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).