Menu Zavřít

„Uber pro děti“ končí. Na další provoz nesehnal peníze

15. 4. 2016
Autor: Shuddle

Služba Shuddle, která se zabývala rozvážením dětí do škol a kroužků, po dvou letech končí. Na svůj další provoz nesehnala peníze. Shuddle fungoval na podobném principu jako síťová dopravní společnost Uber, kde si lidé přes mobilní telefon mohou objednávat jízdy.

„Došly nám peníze,“ okomentoval náhlý konec služby výkonný ředitel Doug Aley, který loni v listopadu nahradil ve funkci zakladatele Nicka Allena. Dodal, že společnost vyplatí poslední zbývající pohledávky registrovaným řidičům, na další provoz už ale mít nebude.

Shuddle od svého založení získal 12,2 milionu dolarů (asi 293 milionů korun) od šesti různých investorů. Poslední přísun prostředků z loňského roku hodlal dát na expanzi mimo region, svou finanční situací však byl přinucena pokrýt jimi běžný provoz.

Hrdinové, co zachraňují manželství

Společnost o 32 zaměstnancích od té doby marně sháněla další investici ve výši deseti až patnácti milionů dolarů, která by ji vrátila do černých čísel. Současná situace, kdy až donedávna na každé jednotlivé jízdě prodělávala, byla pro ni neudržitelný.

ebf - tip - debata

Během svého podnikání zprostředkoval Shuddle 65 tisíc jízd pro 2 600 zákazníků, z nichž polovina využívala jeho služeb více než čtyřikrát měsíčně. „Tato služba je potřebná. Rodiče nám říkají stále dokola, že jsme jejich hrdinové, zachraňujeme jim manželství a podobné věci,“ lituje konce své společnosti Aley.

Vzhledem k charakteru služby byl velký důraz kladen na bezpečnost. Registrovaní řidiči procházeli důkladným testováním. Kontrolovalo se i to, zda za jízdy nepíší zprávy na mobilu, nebo zda nepřekračují rychlost. Rodiče pak pohyb svých dětí mohly sledovat prostřednictvím navigace.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).