Menu Zavřít

UDÁLOSTI TÝDNE

19. 1. 2017
Autor: Euro.cz

Obchodníci a hostinští by měli od příštího roku používat registrační pokladny. Výrobci a dovozci alkoholu pak budou muset prodávané zboží kolkovat. Pokud ovšem vládní návrhy schválí poslanci i senátoři a podepíše je prezident. Naopak na podobě majetkových přiznání se kabinet opět neshodl.

VLÁDA SCHVÁLILA REGISTRAČNÍ POKLADNY

Obchodníci a hostinští by měli od příštího roku používat registrační pokladny. Výrobci a dovozci alkoholu pak budou muset prodávané zboží kolkovat. Pokud ovšem vládní návrhy schválí poslanci i senátoři a podepíše je prezident. Naopak na podobě majetkových přiznání se kabinet opět neshodl. (Čtěte na straně 9)

V IRÁKU PROPUSTILI ČESKÉ NOVINÁŘE

O Velikonocích byli v Iráku uneseni zpravodaj a kameraman České televize Michal Kubal a Petr Klíma a zpravodaj Českého rozhlasu Vít Pohanka. V pátek odpoledne je únosci zdravé a nezraněné opět propustili. Krátce po jednání českého velvyslance v Iráku Martina Klepetka se sunnitskými duchovními vůdci byli čeští novináři vysazeni na předměstí Bagdádu. (Čtěte na straně 6)

REZORT ZDRAVOTNICTVÍ MÁ NOVÉHO ŠÉFA

Novým ministrem zdravotnictví se stal osmačtyřicetiletý Jozef Kubinyi. Prezident Václav Klaus jej jmenoval členem vlády navzdory svým výhradám k jeho komunistické minulosti. Kubinyi, dosavadní šéf zdravotní komise ČSSD, nahradí odvolanou Marii Součkovou. (Čtěte na straně 6)

MMF24

ČESKU HROZÍ DALŠÍ PŘÍPAD BSE

V ČR se zřejmě objevil desátý případ tzv. nemoci šílených krav (BSE). Podle prvních testů byla nakažena 6,5letá kráva z chovu společnosti Silyba z Dolní Dobrouče na Orlickoústecku. Výsledky kontrolních testů budou známy nejdříve v úterý.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).