Menu Zavřít

ÚDERY V KILTECH

30. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Příští sezona začne v květnu

Sezona ve Štiříně je tradičně kratší než na ostatních golfových hřištích v Česku. Zřejmě i proto, že štiřínské klima překvapivě připomíná spíše Krkonoše než střední Čechy v sousedství Prahy.

Letošní soutěžní štiřínskou sezonu oficiálně zakončil poslední zářijovou sobotu turnaj pořádaný místním klubem. Zúčastnilo se ho dvaadvacet čtyřčlenných družstev, tedy flajtů. Zahrála si přibližně devadesátka golfistů, ovšem příznivců golfu se v zámeckém parku sešly zhruba tři stovky. Jako hrací systém byl určen texas–scramble, při němž se počítá a hraje nejlépe umístěná rána jakéhokoliv člena družstva – podle výběru kapitána – a ta se zahrnuje do celkového počtu úderů daného flajtu.

Na turnaji s mezinárodní účastí si zahrály dva dánské flajty z partnerského golfového hřiště Frederiksunt nedaleko Kodaně. V tradičních kiltech se představil „skotský flajt. Družstvo kolébky golfu ovšem tvořili členové místního golfového klubu Radek Wagner, Ivo Ipser, Jiří Malec, Boris Douda (na snímku zleva). Nicméně, jak se shodly i přítomné dámy, sukně jim padly jako pravým Skotům.

CIF24

Soutěžní golfová sezona sice ve Štiříně skončila, ale i letos se bude v zámeckém parku hrát, dokud počasí dovolí. Oficiální zahájení sezony 2001 se plánuje na květen.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).