Menu Zavřít

Ulice a jejich okolí v Klánovicích čeká rekonstrukce

26. 10. 2016
Autor: CC BY 2.5: Petr Vilgus-Wikimedia Commons

Městská část Praha- Klánovice se pustí do rekonstrukce chodníků, vjezdů, parkovacích stání i revitalizace zelených ploch. Pražští radní v úterý vybrali vítěze veřejné zakázky, s nabídkovou cenou bezmála 32 milionů korun uspěla společnost Pohl + Geosan – Klánovice.

Opravy se dočkají ulice Lovčická a Blešnovská a v části ulic K Rukavičkárně a Sendražická. Součástí řešení prostoru místních komunikací v zastavěném území je úprava chodníků, vjezdů, instalace zpomalovacích prahů, odvodnění ulic do navrhované dešťové kanalizace či přeložky a ochrany stávajících sítí a přeložky veřejného osvětlení.

CIF24

Součástí je i částečná změna dopravního režimu, úprava dopravního značení, optimalizace trasování sítí technického vybavení, jejich doplnění i výsadba a kácení vzrostlé zeleně.

„V obytné zóně je třeba systematicky řešit nejen inženýrské sítě, komunikace, osvětlení, ale i veřejný prostor s městskou zelení. Stavební úpravy se dotknou i stávající zeleně, počítáme i s výsadbou vzrostlých stromů,“ upřesnila radní Jana Plamínková (STA/Trojkoalice).

Dále čtěte:

Radotínská radnice investuje 15 milionů do sídliště

Ekospol může stavět v Hostivaři, magistrát zrušil rozhodnutí Prahy 15


  • Našli jste v článku chybu?