Menu Zavřít

UniCredit se zvedá. Čtvrtletní zisk zvýšila o 40 procent

11. 5. 2017
Autor: Sergio D’Afflitto via wikimedia commons CC BY-SA 3.0

Čistý zisk největší italské banky UniCredit v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl o zhruba 40 procent na 907 milionů eur (24 miliard korun). Zisk výrazně překonal očekávání analytiků, kteří jej podle banky odhadovali pouze na 612 milionů eur.

Celkové příjmy společnosti meziročně stouply o více než tři procenta na 4,8 miliardy eur. K růstu přispěly vyšší příjmy z poplatků i z obchodování na finančních trzích. Hospodářské výsledky podniku navíc podpořil pokles úvěrových ztrát, napsala agentura Reuters.

UniCredit se výrazně angažuje v zemích střední a východní Evropy, včetně České republiky. Na českém trhu začala působit v listopadu 2007, její tuzemská pobočka vznikla spojením finančního ústavu HVB Bank a Živnostenské banky.


Česká a slovenská odnož banky je na prodej. Přečtěte si více

 UniCredit, budova v pražské Michli


UniCredit za celý loňský rok vykázala ztrátu 11,8 miliardy eur, a to zejména kvůli mimořádným odpisům spojeným s očištěním bilance od špatných úvěrů. V prosinci banka oznámila, že v rámci plánu na zlepšení hospodaření uzavře více než 900 poboček a propustí 14 tisíc zaměstnanců.

WT100

UniCredit je jedinou italskou bankou, která byla označena za globálně systémově důležitou. Banka letos navýšila kapitál prodejem nových akcií v objemu 13 miliard eur.

Čtěte také:

UniCredit loni tratil 319 miliard. Na vině jsou odpisy

UniCredit stoupl v Česku a na Slovensku zisk na šest miliard


  • Našli jste v článku chybu?