Menu Zavřít

Unikáty v oceánu

17. 12. 2004
Autor: Euro.cz

Internetové tržiště

PRAHA (men) - Tuzemský realitní trh nově disponuje nezávislým internetovým tržištěm InOcean specializovaným na nemovitosti. Produkt je postaven na filozofii obchodování mezi společnostmi. Kdo se chce tržiště zúčastnit, musí projít auditem a následně dodržovat přísná pravidla obchodování. Realitní kanceláře mohou zadávat pouze unikátní nabídky, to znamená, že jedna nemovitost se na serveru nevyskytne několikrát. Nový projekt uvítal Ivan Žikeš, viceprezident Asociace realitních kanceláří a majitel karlovarské realitní kanceláře Recom Reality: „InOcean je zajímavý pokus o zrychlení obchodování s nemovitostmi a kultivaci takových obchodů. Tou mám na mysli především transparentnost nabídek – povinnou unikátnost. Zejména tento fakt postrádám na drtivé většině realitních serverů ať specializovaných či přilepených u vyhledávačů nebo u serverů tištěných periodik,“ říká.
Podobný názor zastává i majitel realitní kanceláře Palladium Reality Petr Wimmer, který se do projektu také zapojil. „Již delší dobu volám po vyčištění trhu od pseudorealitních kanceláří, které škodí byznysu a všem na trhu. Vítám podmínku unikátnosti při účasti na obchodování. V tržišti jsou jen ti, co opravdu chtějí obchodovat,“ tvrdí Wimmer.
InOcean je určen nejen realitním kancelářím, ale také developerům, bankám, které disponují buď svými budovami, nebo nemovitostmi získanými propadlou zástavou, či městským úřadům. Jednotlivec, který chce prodat svou nemovitost, sám na internetové tržiště přístup nemá, ale může ji takto nabídnout prostřednictvím kanceláře. Tržiště InOcean připravuje jazykové mutace v angličtině, ruštině a němčině.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).