Menu Zavřít

ÚOHS: Škoda Holding může převzít Pars novu

7. 3. 2008
Autor: Euro.cz

Strojírenství Mgr.

EBF24

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil převzetí společnosti Pars nova Škodou Holdingem. Spojení bylo minulý týden schváleno bez podmínek.
ÚOHS se zabýval otázkou působení nabývající společnosti Škoda Holding v oblasti dodávek nových tramvají a lehkých kolejových vozidel, kde podnik zaujímá významné postavení, a působení společnosti Pars nova na trhu modernizace tramvají, s ohledem na možné dopady na odběratele těchto kolejových vozidel. „Úřad dospěl k závěru, že posuzované spojení soutěžitelů nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže,“ řekl 1. místopředseda ÚOHS Kamil Rudolecký.
Škoda Holding se prostřednictvím svých dceřiných společností zaměřuje především na oblast energetického strojírenství a oblast dopravního strojírenství. Spadá pod nizozemskou skupinu Appian Machinery, která kontroluje na území České republiky taktéž společnosti Škoda Finance a Škoda Trading.
Pars nova působí především v oblasti modernizace a rekonstrukce železničních kolejových vozidel a tramvají a dále oprav a údržby železničních kolejových vozidel.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).