Menu Zavřít

Usazování ředitelů

23. 5. 2002
Autor: Euro.cz

Milan Rusnák, Michael Hartman

EBF24

PRAHA (hž) - Michael Hartman je od května tohoto roku zástupcem generálního ředitele a ředitelem pro strategii společnosti KPNQwest/GTS. Od září 1999 byl statutárním zástupcem a generálním ředitelem společnosti KPNQwest Czechia. Do KPNQwest nastoupil v únoru 1996 (v té době pod názvem Internet CZ) jako marketingový ředitel. O rok později přešel na pozici šéfa prodeje a marketingu.
V letech 1992-1996 byl zaměstnán v marketingovém oddělení lokálního zastoupení Apple Computer IMC, výhradního dovozce firmy do České a Slovenské republiky. Tam přestoupil z pozice ředitele centra počítačové pomoci v automatizovaném výzkumném centru Státních drah v Olomouci, kde byl zaměstnán po ukončení základní vojenské služby v roce 1989.
Hartman absolvoval pětileté studium technické kybernetiky Technické university v Brně. Znalosti anglického jazyka si rozšířil v rámci studia filozofie a anglistiky na Karlově Univerzitě v Praze. V roce 1993 úspěšně složil Státní zkoušku z anglického jazyka. Je ženatý, má tři děti.
Generálním ředitelem společnosti KPNQwest/GTS v ČR, která vznikla sloučením KPNQwest Czechia a GTS Czech, je Milan Rusnák. Dosud působil po dobu dvou let ve funkci generálního ředitele GTS Czech a ještě o dva roky dříve se ujal řízení společnosti Dattel.
Milan Rusnák začal svoji profesní dráhu ve sféře mezinárodního obchodu. V roce 1989 nastoupil do firmy Telstra (OTC Australia), kde pracoval v oblasti mezinárodních vztahů a později v oddělení prodeje a marketingu.
Od roku1992 působil v investiční skupině této společnosti zaměřené na investice zejména v asijském regionu. Později působil v Kazachstánu, kde založil pobočku firmy Telstra a join venture s firmou Kazaktelecom - Satel zaměřenou na poskytování telekomunikačních služeb.
V roce 1996 nastoupil Rusnák do společnosti Global TeleSystems Group (GTS). Jeho úkolem bylo zajišťovat chod LTO operací v Kyjevě na Ukrajině. Poté, co GTS získala majoritní podíl ve firmě Dattel, přijal Milan Rusnák řídící funkci v této společnosti.
V minulém roce byl Milan Rusnák na veletrhu Invex vyhlášen osobností roku českých telekomunikací.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).