Menu Zavřít

Úspěch v Pobaltí

14. 4. 2006
Autor: Euro.cz

Škoda Power

WT100

PRAHA (foj) - Společnost Škoda Power získala v Lotyšsku nový kontrakt za zhruba 600 milionů korun. Pro výstavbu nového kombinovaného cyklu o celkovém výkonu 420 megawattů, který bude zásobovat teplem hlavní město Lotyšska Rigu, dodá mimo jiné parní turbínu včetně generátoru.
Soutěže, kterou vypsala tamní elektrárenská firma Latvenergo, se zúčastniy tři společnosti. Zvítězila španělská Iberdrola, se kterou Škoda Power nabízela dodávku turbosoustrojí s parní kondenzační odběrovou turbínou. „Škoda Power tím úspěšně završila několikaleté úsilí o navázání spolupráce s mezinárodní elektrárenskou společností Iberdrola,“ konstatoval obchodní teritoriální ředitel Škody Power Pavel Kulich. Ten upozornil, že vítězství v Lotyšsku bylo pro firmu o to úspěšnější, že v soutěži porazila významné konkurenty Alstom a Siemens. „Na projektu se budeme podílet dodávkami našeho zařízení společně se společností General Electric, která pro tento projekt nabídla svoji nejmodernější spalovací turbínu,“ dodal Kulich.
Škoda Power má veškeré vybavení do Lotyšska dodat do května příštího roku. Součástí podepsané smlouvy je i servis zařízení po dobu dvanácti let a kontrakt na zařízení pro výstavbu druhého identického bloku.
Dceřiná firma Škody Holding, Škoda Power, spolupracuje s Iberdrolou i na dalších projektech, mimo jiné výstavbě solární elektrárny ve Španělsku o výkonu padesát megawattů.

  • Našli jste v článku chybu?