Menu Zavřít

Úspěch za dvě a půl miliardy

12. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Systinet

CIF24

PRAHA (zao) - Společnost Mercury Interactive Corporation oznámila, že podepsala konečnou smlouvu o koupi české softwarové společnosti Systinet za v přepočtu téměř dvě a půl miliardy korun. Systinet je již druhý projekt podnikatele Romana Staňka, který se podařilo výhodně prodat nadnárodní firmě. Jeho prvním úspěchem byla společnost NetBeans, kterou v roce 1999 koupil Sun Microsystems za devět milionů dolarů.
Systinet je významným dodavatelem softwaru a služeb. V minulosti pracoval například na zakázkách pro americké ministerstvo obrany nebo pro největší internetový obchod světa Amazon.com. Majitelé Mercury IC si od spojení se Systinetem slibují vysokou přidanou hodnotu technologií optimalizace kvality, výkonu a dostupnosti webových služeb. “Věříme, že nás spojení se společností Systinet okamžitě umístí na pozici vedoucího dodavatele na velmi rychle rostoucím trhu webových technologií,” říká Tony Zingale, výkonný ředitel společnosti Mercury IC. „Naše společnost tímto způsobem rozšíří svou nabídku služeb pro optimalizaci obchodních výsledků vycházejících z investic do IT. Technologie a znalosti Systinetu vhodně doplňují zázemí společnosti Mercury IC a umožní oslovit nové zákazníky,“ dodal.
Dokončení akvizice podléhá obvyklým podmínkám a schválení příslušnými úřady. K uzavření transakce pravděpodobně dojde v průběhu prvního čtvrtletí tohoto roku. Vlivem akvizice zřejmě poklesne zisk společnosti Mercury v letošním roce a zvýší se v příštím, kdy se již plně uplatní výhody vzniklé spojením obou firem.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).