Menu Zavřít

UTEKLY KONKURSU

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Železárny Hrádek

HRÁDEK U ROKYCAN – Předběžný správce, který měsíc kontroloval Železárny Hrádek, byl zproštěn své funkce. Krajský obchodní soud v Plzni totiž zastavil konkursní řízení na železárny, protože věřitelé podniku stáhli návrhy na konkurs. Vládu nad podnikem, který patří do skupiny

MMF24

Z–Group Zdeňka Zemka, převzal opět management, který si stěžuje, že předběžná správa železárny poškodila. „Výroba byla oslabena a výrazně se zbrzdil tok peněz, uvedl generální ředitel podniku Ladislav Vysocký. Nyní očekává stabilizaci firmy. Bankrotu hrádecký podnik čelil od poloviny června, kdy byly podány první dva návrhy na konkurs.

Mimořádná valná hromada železáren 19. července schválila posílení základního jmění o dvě stě milionů korun na 1,007 miliardy korun. Polovinu bude tvořit peněžitý vklad, zbytek pohledávka obchodní společnosti Ferromet, která je rovněž součástí Z–Group. Ferromet totiž odkoupil závazky hrádeckých železáren ve výši 220 milionů korun. Podnik by tak měl částečně stabilizovat svoji ekonomickou situaci a získat peníze na výrobu. Zemek dodal, že jediným věřitelem zůstala Československá obchodní banka s pohledávkou 550 milionů korun splatnou v roce 2009.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).