Menu Zavřít

Útočí v hypotékách

2. 3. 2007
Autor: Euro.cz

GE Money Bank Mgr.

WT100

GE Money Bank od února nabízí klientům ostatních bank refinancování hypoték. „Klient získá nižší úrokovou sazbu a možnost nastavení doby splatnosti dle aktuálních preferencí. Zvýšení ceny nemovitosti a nižší hodnota nově poskytnuté hypotéky znamená výhodnější podmínky pro zájemce o tento produkt,“ uvedl manažer hypoték Michal Strcula. GE je první z pětice největších tuzemských bank, jež poskytuje přefinancování hypotečního úvěru jako speciální produkt. Obdobnou službu zavedly dříve Bawag Bank a Wüstenrot. Z velkých ústavů nabídne přefinancování hypotéky jako samostatný produkt Komerční banka letos na jaře.
Refinancování hypoték poskytuje GE Money Bank zdarma. „Žadatel může předložit původní odhad nemovitosti, jež banka aktualizuje. Při řádném splácení původní hypotéky bude i jednodušší dokladování příjmů. Pokud klient korektně splácí, stačí pro poskytnutí nového úvěru doložit výpis z účtu a čestné prohlášení o příjmu,“ sdělil Strcula.
Ostatní významní hráči českého trhu refinancování hypoték jako samostatný produkt v současnosti nenabízejí, ale pokud o něj klient projeví zájem, jsou schopni jej realizovat. „Neuvažujeme o tom, že bychom nabízeli refinancování samostatně. Registrujeme nyní dostatek nových klientů,“ uvedl mluvčí Hypoteční banky David Sahula. Ani Česká spořitelna zatím neeviduje větší poptávku po službě. HVB Bank a Raiffeisenbank při žádosti o refinancování nabízejí stejné podmínky jako při zřizování běžného hypotečního úvěru.
„Tuzemské hypoteční banky poskytnou letos dle odhadů GE Money Bank klientům hypotéky za 124 miliard korun, což bude o téměř 23 procent více než loni,“ řekla ředitelka pro drobnou klientelu Martina Kubovcová. V roce 2006 dosáhl objem nově poskytnutých hypotečních úvěrů 101 miliard korun a meziročně vzrostl o téměř čtyřicet procent.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).