Menu Zavřít

Utopené lahve

24. 9. 2004
Autor: Euro.cz

Když sekt zraje na dně přehrady

Dražba skončila, ať žije dražba! Již brzy se do hlubin Vranovské přehrady ponoří klec s další „porcí“ lechovického sektu. Tentokrát to bude 905 lahví – tolik, kolik let uplynulo od první zmínky o obci Vranov. Lahve spočinou v hloubce čtyřiceti metrů a bezmála rok bude jejich obsah nerušeně zrát v optimálních podmínkách: při stálé teplotě pěti stupňů a tlaku pěti atmosfér. Během té doby se dokonale vyladí a zharmonizují všechny složky chuti a sekt získá jemné perlení.

EBF24

Zároveň se během té doby každá z lahví stane předmětem neobvyklé dražby a vylicitovaná částka poputuje na konto centra Paraple. V letošním roce nezbyla z „utopených“ lahví ani jediná a na zmíněném kontě přibylo bez čtyř set 175 tisíc korun. Vydařená akce, kterou brzy čeká již pátá repríza, nabízí mnoho důvodů, proč se jí zúčastnit. Mimo možnost získání sektu kromobyčejných vlastností, optimálně vyzrálého v hlubinách vod Dyje, může dražitel zažít i adrenalinový pocit z čekání na to, zda jím nabídnutá částka bude dostatečná a lahev k němu skutečně doputuje.

Na internetových stránkách Vinných sklepů Lechovice www.vslechovice.cz najdou zájemci všechny bližší informace i přihlašovací formulář.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).